Constructieherstel Thor Helical

De Thor-helical wapening van roestvast staal (het zogenaamde spiraalanker) kan achteraf in bestaand metselwerk worden aangebracht. De betreffende voegen moeten daarvoor worden uitgeslepen. Afhankelijk van de hoogte van de voeg zijn de spiraalankers in een diameter van 6, 8 en 10 mm verkrijgbaar. De standaardlengte is 5 meter.

De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk net als betonstaal in betonconstructies. De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers zorgt ervoor dat tussen de gescheurde delen van de muur een optimale verbinding tot stand wordt gebracht. Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk. De mortel wordt in de voegen aangebracht met een spuitpistool voorzien van een brede spuitmond.

Door zijn speciale vorm zorgt het Thor-helical spiraalanker – nadat het op de juiste wijze is aangebracht – voor de nodige flexibiliteit om beweging van het metselwerk te absorberen. De wapening kan zowel recht als onder een hoek worden aangebracht. Omdat het metselwerk blijft zoals het is en geen stenen hoeven te worden verwijderd en weer ingezet, betreft het hier een zeer eenvoudige en betaalbare reparatiemethode. Beschadigde stenen krijgen dankzij de op kleur aan te maken steenpasta weer de tint van de originele muur. De tweecomponenten ankermortel is zo ontwikkeld dat er een uitstekende hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het metselwerk. Voorwaarde is wel dat de oorzaak van de scheurvorming is weggenomen, met andere woorden de situatie ter plekke moet gestabiliseerd zijn. Voor meer technische informatie: www.thor-helical.nl

Bij een muurdikte van 22 cm mag de maximale overspanning niet meer dan 3 meter zijn. Thor-helical attendeert u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve hetstellingen vooraf Werkers Bouw of een andere expert of constructeur te raadplegen. De noodzakelijke constructieve berekeningen zullen gemaakt worden met daarbij een aanvullend advies.

Vraag nu een gratis offerte aan bij De Werkers

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Woonplaats

Adres

Postcode

Onderwerp

Uw bericht